Hortensia Annabelle, wie houdt er niet van?

Om te beginnen, niet iedereen houdt van hortensia Annabelle, omdat de bloemen vaak zo groot en te zwaar worden voor de takken vooral als ze nat worden. Daar is echter alweer wat op gevonden. De nieuwe hortensia strong Annabelle is veel steviger, waardoor de takken in staat zijn om de zware en grote bloemen te dragen. Wellicht kun je deze hortensia dan wel waarderen en wil je deze grote bloeiende struik graag in je tuin. De plant is namelijk erg lang de moeite waard, ook in de herfst en winter. Je laat de uitgebloeide bloemen aan de plant totdat er in het voorjaar nieuwe groei zichtbaar is. De grote uitgebloeide bloemen zijn schitterend in de winter als er verder niet zoveel in de tuin te zien is. Wil je ook in de winter van je tuin genieten dan is het planten van hortensia Annabelle zo gek nog niet.

Hortensia Annabelle, voorkeur standplaats

Je kunt de hortensia Annabelle op je terras in een pot plaatsen, maar ook in de volle grond zal de plant uitstekend bloeien. De planten kunnen tot 1.50 meter hoog worden, houd daar rekening mee bij het planten. De hortensia mag in de zon of in halfschaduw geplant worden voor het beste resultaat. De plant is zeer winterhard. De hortensia Annabelle, pink Annabelle of strong Annabelle bloeit elk jaar met grote witte of roze bloemen. Prachtige bloemen om te drogen! In maart wordt de plant gesnoeid, als de meest strenge vorst voorbij is, zodat deze de nieuwe knoppen niet kan beschadigen.

Hortensia Annabelle kopen

Wil je graag struiken in je tuin die lang bloeien, die krijg je als je enkele hortensia’s Annabelle plant. De wetenschappelijke naam voor deze plant is hydrangea arborescens. De plant is bij alle tuincentra te koop en is niet duur. Je hebt er alle seizoenen plezier van als je de uitgebloeide bloemen van deze hortensia in de herfst en winter aan de plant laat zitten. Je kunt de plant in diverse maten kopen, maar er zijn ook diverse soorten. Als je kiest voor hortensia strong Annabelle dan krijg je een plant waarvan de takken stevig zijn, takken die beter geschikt zijn voor de zware en grote bloemen. Pink Annabelle is een hortensia die roze bloemen krijgt in plaats van de witte. Deze struiken bloeien elk jaar opnieuw. De witte hortensia wordt ook wel sneeuwbal genoemd door de enorme wolken van bloemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *